2018

Bijzondere events
van maand tot maand


DECEMBER

Joris' Kerstboomdiners

Resto VanHarte en KRO NCRV organiseerden hartverwarmende
Joris’ Kerstboomdiners in heel Nederland. Op bijna 50 locaties genoten buurtgenoten samen van heerlijk eten, sfeervolle kerstversiering en live muziek.


NOVEMBER

Dag van de mantelzorger

Resto VanHarte Alkmaar en Amsterdam Nieuw West organiseerden activiteiten voor jonge mantelzorgers. Er was een kookworkshop of salsalessen in combinatie met een diner. Zo zijn ze er even helemaal uit en kunnen ze leeftijdsgenoten ontmoeten die in dezelfde situatie zitten.


OKTOBER

Integratiediners

Tijdens de integratiediners koken en eten mensen van uiteenlopende achtergronden met elkaar. Alle Resto’s deden mee. Zo ontmoetten meer dan 200 mensen met verschillende achtergronden elkaar in de voormalige koepelgevangenis in Haarlem.
Lees meer over de integratiediners


Community dinners

1900 betrokken jongeren vanuit de hele wereld kwamen naar Den Haag voor de Young World Summit. Zij gingen met elkaar in gesprek over wereldvraagstukken zoals armoede, klimaat, duurzaamheid en honger. Resto VanHarte inspireerde de jonge wereldleiders met haar concept voor een betere wereld.


SEPTEMBER

5000 bezoekers op Heel Mokum Kookt!

De tweede editie van ‘Heel Mokum Kookt!: hét foodfestival voor alle Amsterdammers’. Twintig Amsterdamse sociale eetinitiatieven kookten samen voor de buurt. Buurtgenoten uit alle lagen van de bevolking ontmoetten elkaar en genoten samen van heerlijke gerechten, leuke workshops en spetterende optredens.


JULI

Heel Haarlem Kookt!

Op een warme julidag organiseerde Resto VanHarte een Social Food Festival in het Haarlemse Parkwijk. Twaalf sociale eet-initiatieven kookten samen voor de buurt. “Heel Haarlem kookt van de gezelligheid!”, aldus een gast.


JUNI

Kom mee-prokkelen

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. De Resto’s organiseerden allerlei activiteiten in de Prokkelweek van 4 t/m 9 juni. In Amsterdam een sportieve fotobingo. In Alkmaar, Zwolle en Groningen waren er prokkelstages, in Dordrecht verzorgde Moesika, een orkest met mensen met een verstandelijke beperking, een optreden. En in Ede kookten en aten cliënten van Humanitas DMH en van Careander mee en bedachten zij met elkaar een kennismakingsspel.


Badeendjesrace

Maar liefst 5000 bad-eendjes zwommen zondag 3 juni om het hardst in de Rijswijkse Eendjesrace. Een deel van de opbrengst was bestemd voor de huisvesting voor Resto VanHarte in Rijswijk. Rotary Club Rijswijk 3-Vliet organiseerde de race om haar 25-jarig bestaan mee te vieren.


APRIL

Gezond in de buurt

Van 9 tot 15 april organiseerde Resto VanHarte onder de noemer Gezond in de Buurt in heel Nederland activiteiten om een gezonde leefstijl te promoten. Bijna alle Resto’s deden mee. Er was een gezondheidsplein, een festival en workshops van lifestyle coaches, professionals van gezondheidscentra, wijkteams of GGD.


MAART

Resto VanHarte ondertekent Pact

Samen met zo’n 35 andere partijen tekende minister De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) op 8 maart 2018 een Pact voor de Ouderenzorg. Met het pact komen de deelnemers, waaronder stichting VanHarte, samen in actie om eenzaamheid bij ouderen te signaleren en te doorbreken, goede zorg en ondersteuning thuis te organiseren en de kwaliteit van de verpleeghuiszorg te verbeteren. Resto VanHarte directeur Rob Kars ondertekende het pact namens Resto VanHarte.


FEBRUARI

Koninklijke Onderscheiding voor Fred Beekers

Fred Beekers, oprichter van Resto VanHarte, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Beekers ontving de koninklijke onderscheiding, omdat zijn leven voor het overgrote deel in het teken staat van ondersteuning aan kwetsbare groepen in onze samenleving. “Eenzaamheid is één van de laatste taboes. Met Resto VanHarte pakken we dat aan. Want als er één plek is waar mensen niet alleen zijn, dan is dat wel aan een gemeenschappelijke eettafel,” aldus Beekers.


JANUARI

Bijzonder Nieuwjaarsdiner

Vijfhonderd Haarlemmers met verschillende achtergronden ontmoetten elkaar bij de afsluiting van het ‘Jaar van de Ontmoeting’ in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem voor een bijzonder nieuwjaarsdiner. Het theaterprogramma werd verzorgd door de WinterParade, het diner door Resto VanHarte. De avond was gratis voor Haarlemmers die normaal gesproken niet uit eten gaan, omdat ze daar, door fysieke of financiële beperkingen, niet toe in staat zijn.


Op de hoogte blijven van alle highlights van Resto VanHarte?