Twee maal impactGratis diner voor een maatje

Een dinerbon waarmee je gratis een introducee kunt meenemen naar een Resto in de buurt. Het bleek een gouden greep om honderden mensen die anders misschien een drempel ervaren, te laten kennismaken met Resto VanHarte.

Elk mens heeft een bijzonder verhaal te vertellen

Vooral onder ouderen is veel eenzaamheid. Daarom konden organisaties met maatjesprojecten voor ouderen Resto VanHarte-dinerbonnen aanvragen om uit te delen aan hun vrijwilligers. Zij konden hiermee hun maatje trakteren op een avondje uit. De actie zorgde voor volle tafels en nieuwe gezichten. We hopen natuurlijk dat deze ouderen ervaren wat samen eten met je doet en dat ze de volgende keer minder schroom ervaren.


Kom erbij

In de Week tegen Eenzaamheid (september) deden we de dinerbonnenactie nog eens dunnetjes over. Op vier locaties organiseerden we samen met onder meer KRO-NCRV Kom erbij-diners. Leden van de vereniging werden uitgenodigd om in hun omgeving op zoek te gaan naar iemand die weinig onder de mensen komt en hem of haar mee te nemen naar het diner. We mochten 750 gasten verwelkomen.


400 Hagenaars genieten van kerstdiner

Kerstdiner op eerste en tweede kerstdag

Dankzij Albert Heijn, de Haagse Community tegen Eenzaamheid, Lichtspoor – een initiatief van de gemeente Den Haag – en Resto VanHarte hoefden vierhonderd Haagse senioren met de feestdagen niet alleen te zijn. In een paviljoen op het Plein, naast de Tweede Kamer, genoten ze van een vijfgangendiner, bereid door Resto VanHarte-vrijwilligers.

Op het menu stonden een Hollands garnalen-zalmcocktail met citroenmayonaise, bouillon met bospaddenstoelen, gevulde lamsbout met groenten en aardappelgratin, cassata-ijs met warme kersen en slagroom, en koffie of thee met een bonbon.


Tegen eenzaamheid

De gemeente Den Haag besteedt veel aandacht aan het bestrijden van eenzaamheid. ‘In december organiseert Lichtspoor activiteiten voor mensen die stadsgenoten willen ontmoeten voor een goed gesprek of om gewoon iets leuks te doen’, vertelt wethouder Karsten Klein, die op Tweede Kerstdag meehielp in de bediening. ‘Daarom zijn we blij met initiatieven zoals dit kerstdiner.


Bekijk in het filmpje hoe het idee tot stand kwam!