Highlights

2017 in vogelvlucht


Januari


BuurtBoost gaat door met ‘Leren in de buurt’

Samen met lokale organisaties organiseert Resto VanHarte kenniscafe’s, workshopavonden en informatiemarkten. In sommige Resto’s dragen senioren oude kooktechnieken over aan jonge mensen. In andere Resto's gaan studenten hbo en mbo Zorg in gesprek met ouderen over het huidige zorgstelsel. Uiteraard altijd in combinatie met een Resto-maaltijd. Zo leren buurtbewoners van elkaar en leren zij elkaar beter kennen. Dat geeft de buurt een boost!  

Leren in de buurt

Met het uitblazen van de kaarsjes is de opening officieel

KinderResto, Koken, chillen en jezelf zijn!

April


Maxima opent 50ste Resto

Met de opening van het Resto in Lelystad is Resto VanHarte inmiddels vertegenwoordigd in vijftig wijken in Nederland. Een enorme groei sinds de oprichting in 2005. En het einde is nog niet in zicht. Ons doel is dat Resto VanHarte op veel meer plekken in Nederland van grote betekenis kan zijn.


KinderResto’s in meer dan twintig steden

Er draaien inmiddels KinderResto’s in meer dan twintig steden. In het KinderResto komen kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar samen om te koken en daarna alles gezellig op te eten. Er komen thema’s aan de orde als hygiëne, veiligheid, proeven, waar komt onze voeding vandaan, gezonde leefstijl, sporten, ontspanning en kennis van de wijk.

Mei


Nog een succesvolle BuurtBoost:

‘Werken in de buurt’
Resto VanHarte wil met deze Buurtboost vraag en aanbod bij elkaar brengen. Sommige Resto’s gaan daarom samenwerken met werkgevers in de buurt, andere zoeken de samenwerking met organisaties die (lokaal) vrijwilligerswerk promoten.

juni


Lancering nieuw reserveringssysteem online reserveren

Gasten kunnen nu snel en makkelijk online reserveren in het nieuwe reserveringssysteem. Het was voor gasten met een account wel even wennen, maar na de eerste opstartproblemen gaat het steeds makkelijker. 

Juli


Eerste sociale foodfestival in Nederland groot succes

Resto VanHarte organiseerde het eerste sociale foodfestival in Nederland onder de noemer ‘Heel Alkmaar Kookt!: hét foodfestival voor iedereen’. Alkmaarse sociale eet-initiatieven als AC Buurtcafé, het Ambacht en de Gouden Engel kookten samen met Resto VanHarte voor het festival. De entree was gratis en de gerechten betaalbaar.


Caspar Bürgi, onder andere bekend als TV-kok bij Koffietijd en bijzondere gast van Heel Alkmaar Kookt!: “Ik vind het fantastisch dat Resto VanHarte een foodfestival organiseert dat voor iedereen toegankelijk is. Overal in Nederland worden foodfestivals georganiseerd, maar die zijn onbetaalbaar voor veel mensen. Dit is echt een foodfestival voor iedereen. Mensen van verschillende culturen en achtergronden ontmoeten elkaar hier, eten samen en leren elkaar kennen. Het aanbod was goed en gevarieerd. Ik heb bijvoorbeeld heerlijke Syrische gerechten geproefd bij een van de stands."

Caspar Bürgi genoot van Heel Alkmaar kookt!

Augustus


Lancering Resto VanHarte Dinerbon: introducee gratis

Resto VanHarte deelde dinerbonnen uit aan meerdere maatjesinitiatieven, waaronder Humanitas, het Rode Kruis en De Regenboog Groep. Deze organisaties verdelen de dinerbonnen onder hun vrijwilligers, die op hun beurt met hun ‘maatje’ gratis uit eten kunnen bij Resto VanHarte. De dinerbonnen zijn in Amsterdam mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam. Door het land zijn meer dinerbonnen verspreid, die mogelijk gemaakt zijn dankzij stichting het R.C. Maagdenhuis.

September


Week tegen eenzaamheid

In het kader van de Week tegen Eenzaamheid organiseert Resto VanHarte in september Kom Erbij Diners. Voor deze diners kunnen gasten gebruikmaken van de speciale Kom Erbij Dinerbonnen. Hiermee eten twee personen voor de prijs van één. Met deze actie wil Resto VanHarte bestaande gasten stimuleren om iemand uit te nodigen die wel een gezellig avondje uit kan gebruiken. De actie is onderdeel van het project Geef je Buurt een Boost, mede mogelijk gemaakt dankzij de Nationale Postcodeloterij. 

Joris Linssen schuift aan

Alkmaar wint Cook-Off

Oktober


Ontmoetingsdiners voor vluchtelingen

Resto VanHarte en VluchtelingenWerk Nederland organiseerden in heel Nederland ontmoetingsdiners voor vluchtelingen en hun buurtgenoten. De diners vonden plaats in de buurtrestaurants van Resto VanHarte. Doel van de diners is dat vluchtelingen en mensen die bij hen in de buurt wonen elkaar leren kennen en begrijpen, waardoor verschillen niet als een bedreiging maar juist als een kans worden gezien. Televisiepresentator en zanger Joris Linssen was bij het diner in Utrecht. Daarna besloot hij zich als ambassadeur voor Resto VanHarte in te gaan zetten.


Resto VanHarte Alkmaar wint Cook-Off

Twaalf Resto VanHarte vrijwilligersteams uit heel Nederland gingen de strijd met elkaar aan om het Gouden Schort. Het team uit Alkmaar won voor de tweede keer op rij de wedstrijd overtuigend met een bijzonder menu van onder andere Samosa’s met gehakt en zoete aardappel. De winnaars schoven de volgende dag aan bij Koffietijd. Klik voor het recept

November


Zorgeloos genieten van het mantelzorgdiner

In Nederland zorgen ongeveer twee miljoen mensen meer dan acht uur per week of langer dan drie maanden voor een ander. Een op de zeven van deze mantelzorgers is overbelast. Met de mantelzorgdiners wil Resto VanHarte deze mensen steun bieden met een avondje uit en organiseerde daarom mantelzorgdiners. De mantelzorgdiners zijn mogelijk gemaakt door steun van het VSBfonds.

Mantelzorgdiner in Amsterdam-Zuidoost

December


Kerstdiners met de Kersthartjesactie

Door een of meerdere hartjes aan te schaffen konden mensen een financiële bijdrage leveren aan onze kerstdiners. Op deze manier bezorgden zij een ander een fijne kerst. Veel betrokken particulieren én bedrijven deden mee. Er werden niet alleen hartjes besteld, maar ook cheques overhandigd. Zo maakte uitzendbureau Olympia door een gulle bijdrage meer dan honderd diners mogelijk.


In totaal genoten 800 mensen hierdoor van een sfeervol en gezellig kerstdiner. Vooral voor mensen met weinig contacten zijn deze diners zeer waardevol. Het is een gezellige, laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen. Immers, samen eten verbindt.


Sfeervolle kerstdiners bij Resto VanHarte