Dansen doe je samen en eten verbindt! Resto VanHarte en het Danspaleis lanceerden afgelopen jaar daarom Dans VanHarte: diners dansant voor 60-plussers in Amsterdam. Elke editie startte met een swingend dansfeest en eindigde met een heerlijk driegangendiner. Een gouden formule. Want wat is er nou leuker dan samen dansen en daarna genieten van lekker eten met goed gezelschap?

In het afgelopen jaar waren er achttien edities van Dans VanHarte op verschillende locaties in Amsterdam. In totaal bereikten we hiermee bijna duizend ouderen. Met Dans VanHarte brachten we hen bij elkaar en in beweging door samen te eten en te dansen. En dat is hard nodig. Eenzaamheid is een groeiend probleem in Amsterdam. Gemiddeld voelt één op de acht Amsterdamse volwassenen zich eenzaam. Onder ouderen is dit percentage nog hoger.

Bij Dans VanHarte draait het om de ontmoeting. Nieuwe mensen ontmoeten is soms een beetje onwennig. Met dansen breek je het ijs. Daarna is er genoeg te bespreken aan tafel. De muziek van toen brengt herinneringen terug aan vroeger. En tijdens een heerlijk driegangendiner is er alle tijd en ruimte om daarbij stil te staan. We hopen dat we alle ouderen die we bereikten met Dans VanHarte ook op onze reguliere avonden mogen verwelkomen.

Dans VanHarte is mede mogelijk gemaakt door een donatie van investeringsmaatschappij Redevco.