2019

Bijzondere events
van maand tot maand


DECEMBER

Joris' Kerstboomdiners

Ook dit jaar organiseerden Resto VanHarte en KRO NCRV samen weer hartverwarmende Joris’ Kerstboomdiners in heel Nederland. Op bijna dertig locaties genoten gemiddeld honderd buurtgenoten samen van heerlijk eten en goed gezelschap. Daarnaast waren er nog vele andere (kleinschalige) kerstdiners.


NOVEMBER

Dag van de Mantelzorg

Resto VanHarte Alkmaar en Amsterdam Nieuw-West organiseerden activiteiten voor jonge mantelzorgers. Ze konden deelnemen aan een kookworkshop of salsales in combinatie met een diner. Zo waren ze er even helemaal uit en konden ze leeftijdsgenoten ontmoeten die in dezelfde situatie zitten.


OKTOBER

Integratiediners

Het ‘vieren van verschillen’ stond centraal tijdens de integratiediners. In meerdere Resto's hielpen vluchtelingen mee in de keuken, bijvoorbeeld in Venlo en Enschede. In Alkmaar bereidden vrouwen vanuit VROUWenKRACHT het diner volgens recept van land van herkomst. Kortom: bij Resto VanHarte worden verschillen gevierd en bruggen gebouwd.


AUGUSTUS

Stijldansavond

Resto VanHarte Den Bosch organiseerde samen met de Vlijmense Dansclub een stijldansavond met diner. Voor, tijdens en na het driegangendiner werd er gedanst. De dansclub zorgde voor een live demonstratie en begeleiding op de dansvloer. Van wals tot salsa en chachacha. Alle stijlen passeerden de revue.


SEPTEMBER

Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid richtten we ons speciaal op de verbinding tussen jong & oud. In Amsterdam en Lelystad organiseerden we samen met MAGGI zeven speciale resto-avonden, hierbij aten twee gasten voor de prijs van één. Hiermee wisten we veel nieuwe gasten te bereiken. Tv-presentator en Resto VanHarte-ambassadeur Joris Linssen was ook van de partij bij twee resto-avonden Amsterdam.


JULI

Buurtbarbecues

Ook deze zomer organiseerde Resto VanHarte weer buurtbarbecues in (bijna) heel Nederland. Op sommige plekken was de invulling hiervan extra bijzonder. Zo ontmoetten in Lelystad jong en oud elkaar tijdens de Generatieproeverij: een gezellige barbecue met discussie, theater en muziek. In Middelburg organiseerde Resto VanHarte samen met andere organisaties in de wijk een multicultureel wijkfeest. En in Alkmaar vond de buurtbarbecue plaats op een bijzondere plek: in de Blindentuin Heukelshof.


JUNI

Resto-avond bij Coca-Cola Nederland

In juni staken vijftig medewerkers van sponsor Coca-Cola de handen uit de mouwen om voor meer dan honderd gasten een Resto-avond te verzorgen. In het kader van This Is Forward Week toverden zij hun bedrijfskantine om tot een heuse Resto-locatie. Het diner was een groot succes: de gasten en vrijwilligers van Resto VanHarte Rotterdam werden in de watten gelegd en genoten van een heerlijk diner, mooi gedekte tafels en een leuke quiz.


MEI

Vrijheidseditie Dans VanHarte

Zo’n zestig Amsterdamse ouderen genoten op Bevrijdingsdag samen van een speciale editie van Dans VanHarte: een vrijheidsmaaltijd met dans in Grand Café Genieten in Amsterdam-Oost. Het was een bijzondere middag. Resto VanHarte serveerde een heerlijke lunch en vervolgens werd er gedanst op hits van de sterren van weleer. Een prachtige manier om de vrijheid te vieren.


April

Bijzonder jubileum

In Amsterdam-Oost werd het tweejarige jubileum van Resto VanHarte in Grand Café Genieten gevierd. De opkomst was hoog: zo’n 140 mensen genoten samen van een lekker, gezond en betaalbaar driegangendiner met muziek. Ook voor vaste gast Maud (69) was het een bijzonder moment. Zij was de 10.000ste bezoeker van Resto Amsterdam Oost en werd uitgebreid in het zonnetje gezet.


Maart

Het lekkerste en gezondste recept van Nederland

In maart kregen alle Resto’s de kans om hun gezondste én lekkerste recept in te sturen. Hieruit werden drie teams geselecteerd die hun recept mochten koken voor een deskundige jury met onder andere experts van Het Voedingscentrum. Uiteindelijk kwam Groningen als winnaar uit de bus. De wedstrijd was onderdeel van een programma ter promotie van een gezonde voeding en leefstijl.


FEBRUARI

Valentijnsdag

Bij Resto VanHarte werd Valentijnsdag uitgebreid gevierd. Daarbij ging het niet om de liefde, maar om het creëren van nieuwe ontmoetingen. Bijna alle steden deden mee. Zo waren er diners dansant, ontmoetingsspellen, speed-dates, dialoogavonden en ontmoetingsdiners voor ouderen en diners waar buurtbewoners elkaar én organisaties uit de buurt leerden kennen.


JANUARI

Start Nieuwe Bazen

In januari startte Resto VanHarte met Nieuwe Bazen, een traineeship sociaal ondernemen voor jongeren tussen 18 en 27 jaar. Onder professionele begeleiding, leerden zij alle facetten van het sociaal ondernemerschap kennen. Zij ontdekten hun talenten en ontwikkelden zich terwijl ze zich vrijwillig inzetten voor de samenleving – het idee achter de maatschappelijke diensttijd. Samen creëerden zij een inspirerende ontmoetingsplek waar alle jongeren in de stad welkom zijn.


Op de hoogte blijven van alle highlights van Resto VanHarte?